ULM Baisy-Thy - Route de Houtain 5, 1470 Genappe

SV4-RS

De Stampe SV4-RS is een moderne ultralichte replica van de Stampe Vertongen SV-4b, een Belgisch toestel dat is ontworpen in de jaren 1930, dat ontworpen is en gebouwd wordt in België.  Het ontwerp van dit toestel is mogelijk gemaakt door de aankoop van de originele plannen van het toestel.

Op een schaal van 1/1 van het origineel vertoont de SV4-RS dezelfde vliegkwaliteiten als zijn voorganger, waarvan er meer dan duizend werden geproduceerd tussen 1937 en 1970. 

Heden biedt ULM Baisy-Thy u de mogelijkheid om met deze mythische dubbeldekker te vliegen.  Dit toestel voldoet aan de Duitse luchtwaardigheidsnormen voor ultralichte vliegtuigen van de LFT-UL, die de strengste zijn van Europa.
De SV4-RS werd getest op vleugelbelasting van +6G/-3G zonder permanente vervorming.  Zoals alle moderne ULM toestellen is de SV4 RS uitgerust met een parachute (het hele vliegtuig daalt onder een parachute in het geval van een groot probleem).

De Stampe SV4 RS is een tandemvliegtuig. De passagier zit dus op de voorstoel en de piloot achteraan.
Aangezien de vleugels ver naar voren zijn geplaatst en de cockpit open is geniet je als passagier van een ongeëvenaard zicht en de uitzonderlijke sensaties van een historisch vliegtuig met een buitengewoon soepele en homogene besturing.  De voorruit geeft een zeer efficiënte bescherming tegen de wind.

Dit toestel heeft een klassiek landingsgestel, d.w.z. uitgerust met een staartwiel (geen neuswiel), en straalt zo de charme uit van de vliegtuigen uit die tijd.

Specificaties :
- Spanwijdte: 8,40 m
- Hoogte: 2,70 m
- Lengte: 6,90 m
- Leeggewicht met parachute: 297 kg
- Max. gewicht: 472,5 kg
- Overtreksnelheid: 54 km/u
- Kruissnelheid: 130 km/u
- Maximale snelheid: 170 km/u

Aarzel niet langer, trakteer uzelf op een vlucht in dit mythische vliegtuig!
Bezoek onze eshop hier.