ULM Baisy-Thy - Route de Houtain 5, 1470 Genappe

Leren vliegen - Vliegschool

Wilt U leren vliegen met een ULM, dan bent U aan het juiste adres. De belangrijkste activiteit van ULM Baisy-Thy is de opleiding van ULM-piloten. Onze ULM vliegschool, de enige van Brabant, is zonder twijfel uw beste keuze om uw ULM vergunning te behalen.

Een professioneel team van 9 monitors, met een ervaring van enkele duizenden uren ieder, zorgen voor de volledige scholing met ULM toestellen van de laatste generatie en volgen de leerling van het beginstadium tot de eerste "solo" vucht.
 


De opleiding gebeurt naar keuze op ULM of DPM en beantwoordt perfect aan de voorwaarden opgelegd door het bestuur der luchtvaart. Ook het theoretische lessenpakket (meteo, aerodynamica, regelementatie en navigatie) worden door ULM Baisy-Thy georganiseerd. Deze cursus wordt afgesloten door een theoretisch examen.

U kan hier klikken om onze prijzen en condities te downloaden in .pdf formaat.

(Om dit bestand te openen dient uw pc uitgerust te zijn met Adobe Acrobat Reader. Indien dit niet het geval is, kan U hier klikken om Acrobat Reader te installeren.)

Hierna volgt een korte beschrijving van onze lestoestellen. In totaal bezit de club 10 tweezits en 2 eenzit toestellen:

 

DPM

Al de DPM's die gebruikt worden in de school zijn van het merk Air Création. Air Création is wereld-leider op de markt van de gemotoriseerde delta's en heeft zich al bewezen door middel van de verschillende wereldrecord's die ze op hun naam hebben staan.

 

FK9

Deze moderne tweezitter heeft verschillende troeven: Dankzij zijn moderne constructie, aerodynamische stroomlijn en viertakt motor is dit een zeer robust en comfortabel toestel met indrukwekkende prestaties en een grote actieradius.

 

VL3

De VL3 is een high-performance ULM met een maximale snelheid van 290 km/uur. Het vliegtuig houdt 3 wereldrecords in de categorie "tweezitter ULM", waarvan de gemiddelde snelheid van 274,5 km/uur het meest indrukwekkend is.
Er bestaat geen beter toestel om na uw basisopleiding met de FK9 uw grenzen nog wat te verleggen.

 

SV4-RS

Snelheid is niet alles.
De SV4-RS leert je hoe je de klassieke trein (staartwiel) onder de knie krijgt en hoe je mooie, perfect gesynchroniseerde bochten kunt maken dankzij de soepelheid en precisie van de besturing.